Bijenhotel cadeau

Home   ›   Bijenhotel cadeau

Bij de start van het project ‘Bijenlandschap IJsselmonde’ gaf de provincie Zuid-Holland een bijenhotel cadeau aan de regio. Het bijenhotel zal binnenkort een plek krijgen op een geschikte locatie in de gemeente Ridderkerk.

Het bijenhotel werd namens gedeputeerde Berend Potjer door Mags Dootjes, beleidsmedewerker Natuur bij de provincie, overhandigd aan Jolanda de Witte. Jolande de Witte is burgemeester van Albrandswaard en tevens voorzitter van de Landschapstafel IJsselmonde. Jolanda de Witte kon het cadeau erg waarderen en is blij dat de provincie het project financieel mogelijk maakt: “Ik hoop dat het bijenlandschap bewoners, scholen, bedrijven en agrariërs inspireert om ook iets voor insecten te doen, bijvoorbeeld door het inzaaien van bloemen en kruiden of het plaatsen van bijenhotels. Het bijenhotel van de provincie is een mooie bijdrage om het eiland IJsselmonde samen meer bijvriendelijk te maken.”

Met de start van het bijenlandschap op IJsselmonde wordt er weer een belangrijke schakel aangelegd in het Zuid-Hollands Bijenlandschap. De verschillende bijenlandschappen in Zuid-Holland vormen daardoor straks een aaneengesloten gebied vanaf het noorden naar het zuidoosten. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor de insecten en daarmee ook voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten. De bijenlandschappen zorgen daarmee dat de basis voor gezonde natuur op orde komt in Zuid-Holland. En dit is belangrijk, vindt gedeputeerde Berend Potjer: “De helft van onze bijensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Daarom wil de provincie van heel Zuid-Holland één bijenlandschap maken. Dat begint te lukken. De puzzel wordt steeds completer. Ik wens het Bijenlandschap IJsselmonde een vliegende start toe.”

Deel dit bericht: