Stuur je mooiste foto’s in voor de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2022!

Home   ›   Stuur je mooiste foto’s in voor de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2022!

Ben jij een enthousiast fotograaf? Én heb je een scherp oog voor de pracht van bijen? Doe dan mee aan de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2022!

Deze fotowedstrijd wordt al voor het zevende jaar op rij georganiseerd. Tot vorig jaar stond deze alleen open voor de regio Leiden; nu is de opzet veel groter. Voor het eerst kunnen ook inwoners van IJsselmonde mee doen.

Van 14 mei tot 14 juni kan iedereen zijn of haar prachtigste foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een mooie prijs te winnen. Een enthousiaste en deskundige jury zal de prijswinnaars bepalen.

Rob Berkers, projectleider van Bijenlandschap IJsselmonde: “Met gemeenten en natuurorganisaties op IJsselmonde bouwen wij aan een aaneengesloten bloemrijk netwerk. Dit is goed voor de bestuivende insecten en daarmee voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten, kortom voor gezonde natuur. Ook op andere plekken in Zuid-Holland gebeurt dit. Het belangrijkste is dat er in het veld de juiste maatregelen worden genomen en het juiste beheer plaatsvindt. Daarnaast is het belangrijk dat de inwoners van IJsselmonde enthousiast worden om in hun eigen tuin of op hun eigen balkon bijvriendelijke maatregelen te nemen. Om dit voor elkaar te krijgen is communicatie essentieel en de ingezonden foto’s gebruiken we voor communicatie-uitingen van Bijenlandschap IJsselmonde en andere bijenlandschappen. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier de versterking van de bijenlandschappen.”

Wil je mee doen aan de fotowedstrijd?

Je kunt hier je mooiste foto’s uploaden. Ook kun je hier de spelregels lezen.

Deel dit bericht: